Behance Instagram Twitter Tumblr
Back to top
  /  Toepassing van Web Accessibility in SEO

Toepassing van Web Accessibility in SEO

De Synergie tussen Webtoegankelijkheid en SEO

Als specialist in zoekmachineoptimalisatie (SEO) erkennen wij bij SlyOne het belang van webtoegankelijkheid als integraal element van een uitgekiende online strategie. Toegankelijke websites zijn niet alleen van onmiskenbaar maatschappelijk belang, maar bieden ook substantiële voordelen voor de vindbaarheid in zoekmachines. In de volgende uiteenzetting wordt uitvoerig ingegaan op de relatie tussen webtoegankelijkheid en SEO en hoe beide elkaar wederzijds versterken.

De Definitie en Belang van Web Accessibility

Webtoegankelijkheid houdt in dat websites, tools en technologieën zo zijn ontworpen en ontwikkeld dat mensen met beperkingen deze kunnen gebruiken. Toegankelijkheid impliceert directe toegang voor individuen met een diversiteit aan visuele, auditieve, cognitieve en motorische beperkingen. Dit concept omvat ook de aanpasbaarheid van digitale content voor de ondersteunende technologieën zoals schermlezers en alternatieve invoerapparatuur. Vanuit een technisch perspectief is het noodzakelijk om de standaarden van het World Wide Web Consortium (W3C), met name de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), nauwlettend te volgen.

Toepassing van Toegankelijkheidscriteria in SEO

SEO profiteert aanzienlijk van webtoegankelijkheidspraktijken. Zo verbetert bijvoorbeeld het gebruik van alternatieve teksten voor afbeeldingen (de zogenaamde alt-tags) niet enkel de ervaring voor gebruikers die vertrouwen op schermlezers, maar optimaliseert het eveneens de indexeerbaarheid van deze content door zoekmachines. Bovendien draagt een logische structuur van koppen en labels bij aan zowel de navigeerbaarheid voor alle gebruikers als de contextuele begrijpelijkheid die zoekmachines toestaat om relevantie en consequentie in content te detecteren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar de principes van webtoegankelijkheid naadloos aansluiten bij de voorwaarden voor een seo optimalisatie.

Geavanceerde Toegankelijkheidstechnieken voor Verhoogde SEO Waarde

Webtoegankelijkheid gaat verder dan de basale voorzieningen. ARIA (Accessible Rich Internet Applications) rollen en eigenschappen bijvoorbeeld, bieden diepgaande manieren om interactieve en dynamische content toegankelijk te maken. Deze technieken kunnen worden gebruikt om semantische informatie op pagina’s te markeren, wat zoekmachines aanvullende clues geeft over de structuur van de site. Tegelijkertijd helpt een grondige implementatie van ARIA het navigeren en interpreteren van de website voor gebruikers met bijzondere behoeften, waarmee een inclusieve gebruikerservaring gewaarborgd wordt en tegelijkertijd de verblijftijd op de pagina – een bekende SEO-rangorde factor – potentieel verhoogd wordt.

Veelvoorkomende Valkuilen bij Toegankelijkheid en SEO

De implementatie van webtoegankelijkheid en SEO vereist een grondige benadering, aangezien foutieve toepassing kan leiden tot verminderde functionaliteit of vindbaarheid. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld de overmatige inzet van ARIA-labels, die op hun beurt de natuurlijke leesvolgorde kunnen verstoren. Ook het negeren van HTML-semantiek, waarbij visuele stijl boven structuur wordt verheven, kan resulteren in zowel ontoegankelijkheid als ondoorzichtige pagina’s voor zoekmachines. Het onderstrepen van consistentie, relevante inhoud en een heldere hiërarchie is daarom essentieel.

Investering in Toegankelijkheid als Langetermijn SEO-strategie

Hoewel het implementeren van webtoegankelijkheidsmaatregelen voor sommige organisaties tijdrovend kan lijken, moet het worden gezien als een waardevolle investering. Niet alleen verbreden bedrijven hun bereik tot een meer inclusieve doelgroep, maar ze verstevigen ook hun SEO-fundament voor de lange termijn. Bij SlyOne advoceren we voor seo optimalisatie die hand in hand gaat met webtoegankelijkheid en bieden we onze expertise aan voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij het harmoniseren van deze cruciale aspecten. Contact opnemen voor een offerte of overleg is altijd mogelijk; een waardevolle stap voorwaarts naar een toegankelijkere en zichtbare online presentatie.

Rating_Text
Gebaseerd op 21 recensies
Meltem Firat
Meltem Firat
2023-11-16
Anthony is echt een topper en heeft oog detail. Aanraden
Ad 2022
Ad 2022
2022-11-29
Slyone heeft voor mij een website gebouwd en verzorgt ook de SEO. De website ziet er erg goed uit. Slyone geeft je ook echt de tijd en aandacht. Hij denkt daarnaast met je mee om de website te perfectioneren met slimme tips. Aanrader.
Dieuwe Douma
Dieuwe Douma
2022-11-16
Anthony heeft mij fijn geholpen om mij hoger te laten ranken op een bepaald zoekwoord. Het zijn net een aantal handigheidjes die je moet hebben om je site goed te laten vinden en Anthony kan je hier alles over vertellen. Het is zeker de moeite waard om contact met hem op te nemen en te kijken wat hij voor je kan betekenen!
Toos Verbaan
Toos Verbaan
2022-11-09
Ik ben heel blij met het werk van SlyOne. Heel professioneel, meedenkend en kundig. Zeer blij met mijn keuze voor dit bedrijf.
Eveline van der Kolk
Eveline van der Kolk
2022-11-02
Snel, enthousiast, betrokken, deskundig en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden! Echt een heel goede ervaring gehad met dit bedrijf.
Golfpresentjes
Golfpresentjes
2022-06-22
Wat fijn dat er nog bedrijven bestaan die je even snel willen helpen, IK had een probleem waar ik niet uit kwam, IK heb Anthony een mail gestuurd en hij heeft het heel snel en netjes opgelost, wat een service! Erg tevreden!
Beslan Madiyev
Beslan Madiyev
2022-05-06
SlyOne hat das unmögliche, möglich gemacht! Er ist ein Genie auf seinem Gebiet. Eine Website von null auf aufgebaut und bestens betreut. Arbeitet schnell, professionell und sehr kompetent.Während uns alle sagten, dass es unmöglich ist in kurze Zeit irgendwelche Ergebnisse zu sehen (da die Konkurrenz so groß ist) hat slyone in paar Monaten traumhafte Arbeit geleistet!!! Wir sind sehr zufrieden und können SlyOne mit besten Gewissen weiterempfehlen.
Truusje Rauwerda
Truusje Rauwerda
2022-04-22
Ik ben heel erg blij met de geleverde diensten. Mijn website is razendsnel zeer goed vindbaar geworden. Echt opmerkelijk snel. Fantastisch!
Gentlemens Watches
Gentlemens Watches
2022-04-08
Na een zoektocht voor mijn webshop uitgekomen bij SlyOne. Anthony is iemand met een passie voor zijn vak. Denkt goed mee met wat er gevraagd word en bij vragen altijd bereikbaar om dit te beantwoorden en neemt hier ook de tijd voor. Kortom een aanrader voor voor iedereen welk een bedrijf zoekt voor zijn of haar webshop. Anthony nogmaals bedankt voor alles!