Behance Instagram Twitter Tumblr
Back to top
  /  SEO Audit Methodologieën

SEO Audit Methodologieën

Introductie tot SEO Audit Methodologieën

Search Engine Optimization (SEO) is een fundamenteel aspect van hedendaags digitaal marketingbeheer. Een SEO-audit is een grondige analyse van een website om de sterktes en zwaktes in relatie tot zoekmachinerankings in kaart te brengen. Deze methodologische aanpak is essentieel om knelpunten te identificeren en de online zichtbaarheid te optimaliseren. Wij, bij SlyOne, hanteren geavanceerde technieken om de SEO-prestaties van uw website systematisch te beoordelen.

De Startfase van een SEO Audit

In de initiële fase van een SEO-audit leggen we de basis voor een succesvol optimalisatieproces. Dit begint met het in detail vaststellen van de auditdoelstellingen en het definiëren van KPI’s (Key Performance Indicators). Hierbij wordt een uitgebreide crawlanalyse uitgevoerd om de websitearchitectuur te evalueren en wordt de indexeerbaarheid door zoekmachines gecontroleerd. Het belang van een gedegen voorbereiding kan niet genoeg benadrukt worden, daar deze de koers bepaalt voor de verdere analyse.

Technische SEO Audit

De technische audit is gericht op het identificeren van mogelijke technische hindernissen voor zoekmachinerobotjes om de site effectief te indexeren en rangschikken. Hieronder valt de optimalisatie van de laadsnelheid, het gebruik van SSL-certificaten, mobile responsiveness, en de implementatie van gestructureerde data. Dit zijn slechts enkele van de elementen die de technische gezondheid van een website bepalen. De complexiteit van deze taak vergt een gedetailleerde en technisch onderlegde benadering.

On-Page SEO Analyse

De inhoud van een website, samen met de meta-tags en de gebruiksvriendelijkheid, zijn de spil van on-page SEO. Het optimaliseren van titels, beschrijvingen, header-tags en het verzekeren van voldoende keyword density, zonder overoptimalisatie, behoren tot de kerntaken. Bovendien beoordelen we de kwaliteit en relevantie van de content, de interne linkstructuur en de click depth. In deze fase vormen een grondige beoordeling en strategische contentcreatie de sleutel tot verbetering.

Off-Page SEO Elementen

Bij off-page SEO worden factoren buiten de website zelf onderzocht die de reputatie en autoriteit beïnvloeden. Dit omvat backlink-analyses, waarbij het linkprofiel wordt bekeken op kwantiteit, kwaliteit en relevantie. Tevens wordt de aanwezigheid op sociale media en de mate van gebruikersinteractie in kaart gebracht. Door het strategisch verbeteren van deze elementen kan de reputatie en daarmee de ranking in zoekmachines significant toenemen.

Rapportage en Aanbevelingen

De slotfase van een SEO-audit bestaat uit het samenstellen van een rapport met daarin de bevindingen en de strategische aanbevelingen. Het rapport bevat een actiepuntenlijst voor zowel korte als langetermijnoptimalisaties, inclusief tijdslijnen en prioriteiten. Adviezen worden daarbij onderbouwd met data-analyses en best practices. SlyOne voorziet het rapport ook van potentiële risico’s en kansen, gezien wij als uw SEO-partner streven naar onestorven succes van uw online aanwezigheid.

Rating_Text
Gebaseerd op 21 recensies
Meltem Firat
Meltem Firat
2023-11-16
Anthony is echt een topper en heeft oog detail. Aanraden
Ad 2022
Ad 2022
2022-11-29
Slyone heeft voor mij een website gebouwd en verzorgt ook de SEO. De website ziet er erg goed uit. Slyone geeft je ook echt de tijd en aandacht. Hij denkt daarnaast met je mee om de website te perfectioneren met slimme tips. Aanrader.
Dieuwe Douma
Dieuwe Douma
2022-11-16
Anthony heeft mij fijn geholpen om mij hoger te laten ranken op een bepaald zoekwoord. Het zijn net een aantal handigheidjes die je moet hebben om je site goed te laten vinden en Anthony kan je hier alles over vertellen. Het is zeker de moeite waard om contact met hem op te nemen en te kijken wat hij voor je kan betekenen!
Toos Verbaan
Toos Verbaan
2022-11-09
Ik ben heel blij met het werk van SlyOne. Heel professioneel, meedenkend en kundig. Zeer blij met mijn keuze voor dit bedrijf.
Eveline van der Kolk
Eveline van der Kolk
2022-11-02
Snel, enthousiast, betrokken, deskundig en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik zou dit bedrijf zeker aanraden! Echt een heel goede ervaring gehad met dit bedrijf.
Golfpresentjes
Golfpresentjes
2022-06-22
Wat fijn dat er nog bedrijven bestaan die je even snel willen helpen, IK had een probleem waar ik niet uit kwam, IK heb Anthony een mail gestuurd en hij heeft het heel snel en netjes opgelost, wat een service! Erg tevreden!
Beslan Madiyev
Beslan Madiyev
2022-05-06
SlyOne hat das unmögliche, möglich gemacht! Er ist ein Genie auf seinem Gebiet. Eine Website von null auf aufgebaut und bestens betreut. Arbeitet schnell, professionell und sehr kompetent.Während uns alle sagten, dass es unmöglich ist in kurze Zeit irgendwelche Ergebnisse zu sehen (da die Konkurrenz so groß ist) hat slyone in paar Monaten traumhafte Arbeit geleistet!!! Wir sind sehr zufrieden und können SlyOne mit besten Gewissen weiterempfehlen.
Truusje Rauwerda
Truusje Rauwerda
2022-04-22
Ik ben heel erg blij met de geleverde diensten. Mijn website is razendsnel zeer goed vindbaar geworden. Echt opmerkelijk snel. Fantastisch!
Gentlemens Watches
Gentlemens Watches
2022-04-08
Na een zoektocht voor mijn webshop uitgekomen bij SlyOne. Anthony is iemand met een passie voor zijn vak. Denkt goed mee met wat er gevraagd word en bij vragen altijd bereikbaar om dit te beantwoorden en neemt hier ook de tijd voor. Kortom een aanrader voor voor iedereen welk een bedrijf zoekt voor zijn of haar webshop. Anthony nogmaals bedankt voor alles!